Mennyibe kerülnek az Otthon szolgáltatásai?
 
A belépési díj (egyszeri hozzájárulás) függ az apartmanok méretétől, elhelyezkedésétől, de a lakrészekbe beköltöző személyek számától független.
 
Elhelyezhetők:
 
    * egyedül álló személyek,
    * házaspárok,
    * testvérek,
    * egyéb rokoni kapcsolatban élők.
 
A belépési összegért a beköltözők élethosszig tartó elhelyezést nyernek és nem kényszeríthető a lakrész felcserélésére. Ugyanakkor a használat joga nem örökölhető, nem tulajdonítható el és nem terhelhető.
 
Részletesen a lakószobákról
 
Az egyszemélyes, fürdőszobás helyiségek szintenként az átrium négy pontján helyezkednek el. Az apartmanok, felszereltségéhez tartozik, egy szoba, előszoba, fürdőszoba. A kétszemélyes apartmanok átlag négyzetméter nagysága 29 m2 és 5 m2 nagyságú erkély is tartozik a lakrészekhez. Az ilyen típusú apartmanok a hosszú folyosón találhatók az első és a második emeleten. A lakók a saját berendezési tárgyaikkal költözhetnek az Otthonba.
A szinteket felvonó és lépcsőház köti össze. Minden szinten létesítettünk egy társalgót és egy teakonyhát. A társalgók szolgálhatnak az esti beszélgetések, kártya- vagy sakk partik középpontjául is.
A földszinten került kialakításra az ápolási részleg. Az itt található szobák nagysága és a speciálisan kialakított fürdőszobák lehetővé teszik a mozgáskorlátozott idős emberek ápolását. Az apartmanok szobái közvetlen kertkapcsolattal kerültek kialakításra, így a kerekesszéket használó ápoltak könnyen ki tudnak jutni a friss levegőre.
 
Ki lehet az Otthon lakója?
 
A Lila Akác Idősek Háza és Ápoló Otthonának mindazok a lakói lehetnek, akik vállalják a meghatározott díjak (egyszeri hozzájárulási díj, havi térítési díj) megfizetését, és akiket egészségügyi okok miatt a közösségi együttélésből nem kell kizárni (erről 30 napnál nem régebbi orvosi-, és TBC – mentességi igazolás szükséges).
Sajnos nem lehet az Otthon lakója az, aki
fertőző betegségben szenved,
baktériumürítő,
értelmi fogyatékos,
pszichiátriai betegségben szenved,
ön-, vagy közveszélyes beteg,
idült sebbel rendelkezik.
 
Térítési díj:
Az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosításáról 2010. évi LXXXIX. törvény több ponton módosította a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényt. A módosítások közül az egyik legfontosabb a gondozási szükségletvizsgálat szabályainak módosítása, annak intézményvezetoi hatáskörbe való helyezése.
Az idosotthoni ellátás iránti kérelem alapján az intézményvezeto végzi el az ellátást igénylo gondozási szükségletének vizsgálatát.
Az intézményvezeto a gondozási szükségletet jogszabályban meghatározottak szerint megvizsgálja és megállapítja a napi gondozási szükséglet mértékét, továbbá a jogszabály szerinti körülmények fennállását.
Idosotthoni ellátás napi 4 órát meghaladó vagy a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglet megállapítása esetén nyújtható.
(A fent leírtak nem vonatkoznak az átmeneti elhelyezést igénylok körére.)
 
Az emelt szintű ellátás egyszeri hozzájárulási díja:  135.000.-Ft/m2
Emelt szintű ellátás havi térítési díja:                        111.000.-Ft
 
Átmeneti elhelyezés esetén egyszeri hozzájárulási díjat nem kell fizetni.
Átmeneti elhelyezés havi térítési díja: 5.700.-Ft/nap (havi: 171.000.-Ft/hó)
 
A havi térítési díj tartalmazza:
1.rezsi költségeket
2.orvosi ellátást
3.szakorvosi ellátást
4.24 órás nővéri ellátást
5.intézményi textíliát
6.mosatás-vasalás költségeit
7.orvos által előírt gyógymasszőri szolgáltatást
8.mentális, pszichés segítségnyújtást
 
A havi térítési díj nem tartalmazza:
1.fodrász, kozmetika, manikűr-pedikűr költségeit
2.természetgyógyászat, masszázs költségeit
3.egyedi utazás, egyedi programok, kirándulások, gyógyüdülés költségeit
 
 
Jelentkezéskor az Otthon leendő lakóival megállapodást kötünk, amelyben rögzítjük a legfontosabb szempontokat. E megállapodás aláírásakor kerül kifizetésre az egyszeri hozzájárulási díj, valamint átmeneti elhelyezés esetében a havi gondozási díj (az Otthonban jelenleg 20 fő emeltszintű férőhely található).
 
Azt kérjük a leendő ellátottól, hogy amennyiben ideje és egészségi állapota azt lehetővé teszi, személyesen is keresse fel Otthonunkat és beszélgessen el a már itt élő lakókkal.
 
Kérjük előzetes bejelentkezés alapján, keresse fel Otthonunkat.
Bejelentkezés: munkanapokon 9-14 óra között a 22/410-071 telefonszámon.
 
          Köszönjük érdeklődésüket!
 
 
LILA AKÁC Idősek Háza
                                  és Ápoló Otthon